Horstkamp leeft

Maar wat leeft er precies in het plangebied? Dat zijn we de komende maanden aan het onderzoeken. We kijken tot aan de zomer welke plant- en diersoorten in het gebied voorkomen.

Plangebied Horstkamp

Plant- en diersoorten

Het onderzoek richt zich vooral op de sleedoornpage, een zeldzame vlinder, beschermde vogels (waaronder de steenuil) en marterachtige soorten. Dat zijn bijvoorbeeld dassen, hermelijnen en boom- en steenmarters.

Zo’n ecologisch onderzoek – zoals dat heet – is afhankelijk van de loop van de natuur. Daarom duurt dit ongeveer een half jaar. Per maand kunnen we zien of een soort te vinden is, of dat er eitjes of nesten gevonden worden. Zodra het onderzoeksrapport klaar is, weten we welke soorten in het gebied leven en of we hiervoor maatregelen moeten nemen. Denk aan het sparen van bepaalde bomen of het aanleggen van natte of juist droge zones in de wijk.

Archeologisch en bodemonderzoek

Eerder al hebben het archeologisch onderzoek en een bodemonderzoek plaatsgevonden. Deze zijn afgerond en daaruit zijn geen belemmeringen voor de bouw gekomen.

Stikstof

Een nieuwe wijk als Horstkamp levert ook extra stikstofuitstoot op. Momenteel concentreren we ons vooral op het onderzoeken van de mogelijkheden om de uitstoot van stikstof te compenseren, want dat is met de ligging nabij de Veluwe een vereiste.

Het laatste nieuws
Zodra er meer bekend is over de onderzoeken, kunt u dat op deze website lezen. Maar wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor de e-mailnieuwsbrief.

De Horstkamp nieuwsbrief

Het laatste nieuws direct in uw inbox


De haven van Elburg
De haven van Elburg